Сковорідки
Сковороди
Кухонні сковорідки представлені сьогодні в широкому асортименті моделей і форм, що дає змогу вибрати відповідний варіант для різних кулінарних потреб. Купуючи сковороду, потрібно уважно оцінити її характеристики, матеріали виготовлення, особливості використання та догляду.
Популярні різновиди сковорідок
В офлайн і онлайн магазинах посуду пропонуються найрізноманітніші пательні − великі, маленькі та середні, круглі та квадратні, з різними покриттями, рівним або рифленим дном. Можна купити сковорідку з кришкою або без, з однією або двома ручками, різної глибини, кольору, дизайну і вартості.
Класичні сковорідки
Універсальні моделі, які підходять для різних кулінарних процесів: підсмажування риби, м'яса та овочів, приготування яєчні, соусів, тушкованих страв і багато чого іншого. Сковорода універсальна має круглу форму та одну довгу ручку (в деяких випадках дві короткі). Глибина, діаметр, колір, матеріали виготовлення можуть бути будь-якими. Однак найзручнішими для повсякденного використання вважаються сковорідки з діаметром від 18 см до 24 см із литого алюмінію з антипригарним покриттям.
Сковорідки-гриль
Основна особливість грильових моделей − ребристе дно, через яке на готових продуктах залишаються апетитні смуги, як після запікання на барбекю. Сковорода-гриль може мати квадратну, круглу або прямокутну форму. Для смаження на ній використовують мінімум олії, але завдяки ребристій поверхні та спеціальним жолобкам продукти виходять смачними та корисними, з хрусткою скоринкою та соковитою серединкою.
Сковорода для млинців
Спеціальне кухонне приладдя, призначене для випікання млинців, оладок, сирників, дерунів, омлетів. Такі моделі відрізняються круглою формою, рівним дном і низькими стінками. Більшість млинниць мають довгу ручку і продаються без кришки. Низькі стінки дають змогу зі зручністю користуватися лопаткою і легко перевертати млинці.
Матеріали виготовлення
Сьогодні можна купити сковороду з різних матеріалів, але найбільш затребуваними є:
-
Чавунні пательні − міцні та надійні, можуть використовуватися для різного типу плит. Чавун довго зберігає температуру, але його мінусом вважається важка вага.
-
Алюмінієві сковорідки − легкі й недорогі моделі, на яких зручно смажити й тушкувати різні овочі.
-
З нержавіючої сталі − міцні та довговічні сковорідки, які швидко нагріваються і мають високу стійкість до пошкоджень.
Ще один цікавий варіант, який зустрічається не дуже часто − металева сковорода з кам'яним захисним шаром. Вона відрізняється потовщеними бортиками і дном, добре зберігає тепло, запобігає прилипанню продуктів у процесі приготування.
Сковорода з антипригарним покриттям: яку вибрати
Хороша сковорідка з антипригарним шаром дає змогу готувати страви з мінімальною кількістю жирів − смачні, корисні та низькокалорійні. За таким посудом легко доглядати: оскільки до нього нічого не прилипає, це значно спрощує миття.
Сучасні антипригарні покриття виготовляються з безпечних матеріалів, а найпопулярнішими вважаються:
-
Керамічне − практичне й екологічне, стійке до високих температур, проте погано переносить температурні перепади. Приміром, гарячу сковорідку з керамічним покриттям не можна ставити під холодну воду.
-
Мармурове, гранітне − міцне і довговічне, швидко нагрівається по всій площі поверхні. Має високу стійкість до подряпин.
-
Тефлонове − легке, витримує температуру до двохсот градусів. Тефлонові сковорідки можуть дряпатися, тому в процесі смаження або тушкування краще користуватися спеціальними лопатками кухонними з дерева або силікону.
Купити сковороду в інтернет-магазині 43
Купити сковорідку для домашньої та професійної кухні, губки для миття посуду та кухонні ваги можна в нашому інтернет-магазині 43.in.ua. Ми пропонуємо широкий асортимент посуду за вигідною ціною з доставкою в будь-який куточок України або самовивозом у Житомирі. Замовляйте сковороди у нас і готуйте із задоволенням!